Sacre Bleu! header image 1

Læs

Nedenfor en lille bitte smule tegneserier, som man kan bladre i. Klik “Full Screen” hvis du også kan læse talebobler …
(er du mere interesseret i mine illustrationsarbejder, kan du klikke dig ind i mit galleri på tegnestuen Over Flodens hjemmeside)

CLINT EASTWOOD

“Fortsættelsen” til Jørgen Leth (nedenfor) følger samme ide; jeg illustrerer et citat med et tegneserieforløb. Denne gang er der skruet ned for platfreudianismerne og op for americana-realismen… Bemærk at ovenstående kun er et uddrag, ca. første halvdel. Publikationen kan erhverves fx her.

JØRGEN LETH

En lille hyldest til Jørgen Leth, som jeg har hygget mig med, siden jeg så En forårsdag i Helvede i 4. klasse. Teksten er hentet fra Leths selvbiografi Det uperfekte menneske, men iscenesættelsen og tegningerne kan kun jeg beskyldes for. Det er dog kun halvdelen der er lagt op ovenfor, jeg nænner ikke at give den væk digitalt: Jørgen Leth (2008) er nemlig en del af tidens fornemste danske tegneserieinitiativ, Forlaget Aben Malers 676-kollektion (tak fordi jeg måtte være med!). De små hæfter koster kun kr. 35,- stykket, og er med til at finansiere fremtidige kuld.

M

M (2006) var en lille tegneserie, jeg lavede til BLÆK, Politikens forlags store tegneserieantologi, som Matthias Wivel, Frederik Storm og jeg selv redigerede. Den var en diskret reaktion på Muhammed-krisen, som rasede for fuld hammer i begyndelsen af 2006, hvor BLÆK blev til på nul-komma-fem. “M” står for Muhammed, og hvis man ikke kunne gætte det, er der ikke noget at sige til det … Jeg har fortsat ikke et afklaret forhold til alle aspekter af krisen, men synes dog at M formidler et nobelt budskab, som jeg dog ikke altid er overbevist om at jeg stadig abonnerer på, det er ikke altid lige let …

JEG GRÆMMES

Jeg græmmes (2002) blev tegnet til tegneserietidsskriftet Rackhams temanummer om superhelte. Jeg ville gerne lave noget Jack Kirby-agtigt (Jack Kirby var en pioner i alle mulige superhelterelaterede sammenhænge, et overflødighedshorn af ideer og rå kosmisk energi…), men som det fremgår af side 1, blev tegneserien til under Fogh Rasmussens 1. regering, i de notoriske “første hundrede dage”, hvor alt for mange ting blev lukket og slukket. Det var et dagligt chok at åbne avisen, for at se hvad de nu havde fundet på. Derudover mener jeg at det, Fogh-figuren (aka Minimalstatsman™) siger på den afsluttende side, egentlig er en meget fin minikarakteristik af hans grundtaktik som statsminister i Danmark i de følgende 7 år…