Sacre Bleu! header image 1

Gennem byen (og papiret!)

juli 6th, 2012 · No Comments · Politiken

En anden lille ting, jeg har været så priviligeret at få lov at lege med, er Politiken-tillægget iBYENs nye tricktegning ‘Gennem byen’, lanceret af den hyperkreative layouter Liv Ajse. Der er tale om et indslag, der KUN giver mening på papir, og det er naturligvis intenderet. I sin korthed er konceptet en illustreret klumme, men hvor illustrationen får nye nuancer når siden holdes op mod lyset. Det er et koncept, man måske husker fra visse børnebøger, men som her er et fast, tilbagevendende indslag hver fredag (geniet Philip Ytournel har lavet de øvrige indslag indtil videre). Det er sjovt at planlægge, men hulens svært at lave en bagside, der altså ikke blot leverer nye detaljer til forsiden, men som også skal kunne fungere acceptabelt i sig selv…

Nedenfor de tre indslag, som illustrerer klummer af hhv. Martin Finnedal, Henrik Palle og iByen-zar Gudrun Marie Schmidt (og tak til hende og Sara M. Glanowski og Liv Ajse for muligheden for at gæsteoptræde):


(Finnedals klumme handler om hvordan det paradoksalt nok er lidelsen og smerten og ydmygelserne, der konstituerer de bedste Roskildeminder.)


(Palles klumme er en Turell-pastiche, der glæder sig over alle de mærkværdige, men underligt livsbekrlftende oaser i byen.)(Gudrun Maries klumme tager afsæt i det powertraume, som var den uforsætlige kæntring af Sankt Hans-bålet på de københavnske søer, hvor publikum måtte gå hjem uden hekseafbrænding, og erindringen om hvor meget bedre Sankt Hans var i gamle dage, i barndommen på landet på fyn…)

Tags:

No Comments so far ↓

There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment