Sacre Bleu! header image 1

Kultour med Jørgen Leth i den levende

juni 30th, 2012 · No Comments · Politiken

I dag – lørdag den 30. juni – har jeg et ret omfattende indslag i Politiken. Det er min tredje tegneserie om og med Jørgen Leth, men denne gang med særligt fokus på Tour de France, som sjovt nok også starter i dag. Indslaget er delt i tre: på forsiden af første sektion (i avissprog ‘A-forsiden’) markeres scenen, på forsiden af Kultur træder manden (Jørgen Leth!) i karakter, og på midtersiderne åbenbarer løbet sig i al dets mytiske og legendariske vælde.

Det helt særlige ved indslaget er Jørgen Leths egen deltagelse. Leth indvilgede i at mødes med mig en torsdag eftermiddag i SULT i Filmhuset, og til seancen havde jeg produceret en stak kort, der hver var prydet med et ord eller begreb, som knyttede sig direkte eller mere overordnet til Touren. Jeg placerede et kort foran Leth, der så simpelthen bare jazzede derudaf. Når øjeblikket passede, skiftede jeg kortet ud med et nyt, allez allez! Det er både overflødigt og indlysende at slå fast, men for en god ordens skyld: det var en fantastisk seance. Jørgen Leth er fantastisk, punktum.

Derefter samlede jeg en buket af de bedste, redigerede bidderne så de passede til opslaget, lidt frem og tilbage. Leths replik på A-forsiden (“Det er det utænkelige, vi gerne vil se”) var en replik, han gerne selv ville have med. Karakteristikken af cykelløb ovenfor (Kulturforsiden) er undtagelsesvist hentet fra Leths Tour de France-bog Den gule trøje i de høje bjerge, simpelthen fordi det er så fedt et citat.

Køb Politiken i dag og HUSK at købe Det sidste ord, hvor de to andre Jørgen Leth-tegneserier forefindes i legendarisk terræn.

Nedenfor: det skal bare ses på papir i stort format…:)

Tags: ··

No Comments so far ↓

There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment