Sacre Bleu! header image 1

Exit Jasper, Enter Ekstramateriale

februar 10th, 2012 · 6 Comments · Politiken, Thomas Thorhauge

Mit tredje Politiken-indslag er netop begyndt! Det første var som bekendt ‘True Story’, som udkommer samlet i en prægtig bogudgivelse ved navn Det sidste ord den 1. marts, det andet var striben om Jasper, der lavede en film, hvor Jasper desværre blev dræbt af et vådeskud i Politikens hus. Men nu er Ekstramateriale i gang i stedet, og det er en superskøn opgave. Der er tale om formidling af bizarre eller glemte fænomener fra filmhistorien, og første indslag beretter således om den sære og grinagtige historie om instruktør-pseudonymet ‘Alan Smithee’. Det var i avisen i går, men skal du en tur i biffen i vinterferien, så kig efter Politikens Film-sektion, som ligger gratis i landets biografer.

Illustrationen: Udsnit af ‘Ekstramateriale’, øjeblikket inden en filminstruktør får nok, og forlader projektet…

Tags: ·

6 Comments so far ↓

 • Lars Horneman

  Franquin forever;)

 • Morten Tjalve

  Ja, der er godt nok dømt Sorte sider – men hva’ fanden, det er jo ingen skam at gå efter de bedste. Og hvis de bare nærmer sig i kvalitet, så..!

 • Thomas T.

  Ja, jeg prøver ikke ligefrem at skjule referencen. Nu er det jo kun stilen, jeg låner fra, konceptet er helt anderledes. Men altså. Nu om dage sidder pengene ikke ligefrem løst på aviserne, så udvikling af et nyt avistegneseriekoncept, det er noget man gør på nul-komma-fem, og så gælder det om at finde pålidelige løsninger, og her kom ‘Sorte sider’ så ind i billedet…

  Nu lyder det jo pludselig som om jeg er ved at forsvare en krigsforbrydelse, men i modsætning til de arty-farty striber i ‘Det sidste ord’, er der ingen kunstneriske ambitioner i ‘Ekstramateriale’, kun formidlingsmæssige.

 • Thomas

  En fed og anderledes (læs: sjov) mulighed for at lære mine filmelever noget om filmhistorien.

 • Jens

  Kan man finde de gamle “Ekstramateriale” noget sted ? Bog ? Website ?

 • admin

  I avisen, hehe. Nej, jeg lover at gøre et eller andet snart… :)

Leave a Comment